donderdag 17 september 2020

Stoofpotje van varkenswangetjes met Klingse Kalsei

 IngrediĆ«nten voor 4 personen

  • + 1,2 kg varkenswangen
  • bakboter
  • 1 grote ui
  • 1 sneetje Klings Kalseibrood (of bruin brood)
  • mosterd
  • enkele laurierblaadjes en takjes tijm
  • karbonadekruiden
  • 1 flesje donkere Klingse Kalsei
  • Bruine expres roux


Bereiding

Bak eerst de varkenswangen bruin in een stoofpot. Je kan de varkenswangen ook klaarmaken in een gewone hapjespan met deksel (maar dit duurt wel langer). Haal de varkenswangetjes uit de pot en hou ze eventjes apart. Snij de ui fijn en bak ze tot ze glazig zijn in dezelfde stoofpot. Doe daarna de varkenswangetjes er terug bij samen met het laurierblaadje en de blaadjes van de takjes tijm. Kruid met karbonadekruiden en giet het flesje donkere Klingse Kalsei erbij (eventueel nog een beetje water). Bestrijk het sneetje kalseibrood met de mosterd en doe het bij het stoofpotje. Laat dit stoofpotje ongeveer een halfuur Ć  45 minuten op een laag vuur stoven. De varkenswangetjes zijn klaar als je er kan doorprikken met een vork. De saus bind je verder met de bruine expres roux als afwerking. Serveer dit stoofpotje bij frietjes of aardappelpuree. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten